Supă de cocoș cu spatzle

de Panacris in Pui, 1 Dec 2013 | 3278 vizualizari

 

O supă nemaipomenită în zilele reci de iarnă!

 

INGREDIENTE

  • carne de cocoș ( cap, gât, aripi, spate) cca. 400 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 2-3 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină 1 felie cca. 100 g,
  • sare iodată,
  • piper boabe,
  • spatzle cca. 300 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de cocoș cu spatzle:

Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de cocoș, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou oala subpresiune, astfel am redus timpul de fierbere la cca. 30 de minute.

După ce s-a fiert carnea, se strecoară supa în alt vas, se asezonează de sare și se dă din nou la gătit. Când începe să fiarbă, supa,  se adaugă spatzle și se lasă la fiert cca. 10 minute. Se servește fierbinte, presărată cu verdeață tocată mărunt și după gustul fiecăruia simplă sau cu legumele și carnea fiartă;)

Spor și poftă bună! ;)

TIPS-URI

1

În loc de spatzle, se pot adăuga găluște de griș sau fidea de casă;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de cocoș cu spatzle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

02.12.2013, 15:54

Cea mai buna supoa limpede cea de cocos Nu are atata grasime .

Panacris 1

02.12.2013, 18:55

mihaela63, niciun fel de grăsime

laura_n 1

03.12.2013, 16:17

imi place mult si prezentarea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume in vas de lut