Supa de linte verde

de silvi0ara in Supe, 1 Mar 2010 | 16392 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g linte verde  
  • 1 morcov  
  • 1 ceapa mai mica  
  • 1 bucata mai mica telina  
  • 3-4 catei de usturoi  
  • 4-5 felii costita afumata  
  • ½ ardei gras verde  
  • sare si piper dupa gust  
  • putin chimen pisat  
  • 50ml smantana pentru gatit  
  • 2 linguri ulei de masline  
  • 1 legatura partunjel proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de linte verde:

Se alege lintea,se spala bine si se lasa 2 ore la inmuiat.Intr-o oala se pune uleiul si se adauga costita taiata cubulete,apoi se adauga ceapa tocata marunt,morcovul si telina date pe razatoare,ardeiul tocat marunt si usturoiu pisat,Se lasa la calit 2-3 minute.Se adauga lintea si 2 litri de apa.Se potriveste de sare si piper dupa gust si putin chimen. Aceasta supa trebuie sa fiarba la foc potrivit pina cind boabele de linte s-au inmuiat bine.La final se aduga smantana pentru gatit,se lasa sa mai dea un clocot,apoi se adauga partunjelul tocat marunt.Se serveste cu crutoane de paine prajita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

gospodinadecriza 1

01.03.2010, 15:11

Si mie imi place mult supa asta !

mihaelar63 1

02.03.2010, 01:46

mmm... ce buna !!! exact asa as fi facut-o si eu

Bucataras Medi 1

02.03.2010, 15:40

ce bine arata....................felicitari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte cu afumatura- la Blenderul Oster