Supa de peste ca la Szeged

de Mitinita in Supe, 4 Iun 2012 | 9508 vizualizari

 

Fara nici un dubiu aceasta este supa mea preferata de peste si cine a avut norocul sa incerce versiunea la fata locului,adica in Szeged,stie de ce. Desi mi-ar fi placut sa prepar supa cu peste proaspat,a trebuit sa folosesc peste congelat. Folositi boia de calitate ,eu am folosit boia de ardei Kotanyi si v-o recomand si voua.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba
  • 1 kg macrou (sau orice alt de fel de peste disponibil)
  • 1 cartof
  • 1 ardei verde sau rosu
  • 1 lingura boia de ardei dulce Kotanyi
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de peste ca la Szeged:

Se curata pestii , se scot maruntaiele si se taie capetele,apoi pestii se taie in bucati.

Se spala bine sub jet de apa rece.

Se curata cartoful si ardeiul gras si se taie in cuburi.

Intr-o oala se pune putin ulei si se caleste ceapa,se adauga cartoful si ardeiul,apoi boiaua dulce.Se pun la fiert capurile si cozile.

Se lasa sa fiarba 30 minute la foc mare,apoi se trece totul printr-o sita. Se apasa bine,ca sa obtinem aroma din peste. Folositi o sita cu ochiuri mici ca sa nu scape bucati de oase.

Se pune supa obtinuta intr-o alta oala,se adauga bucatile de peste ramase ,pasta de tomate si se fierbe la foc mic inca 30 minute.

Se adauga sare,piper si boia iute ,dupa gust.

Se serveste fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de peste ca la Szeged" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

Mutulica 1

05.06.2012, 11:08

Buna reteta , dar ale naibii unguroaicele astea , au o reteta originala de ciorba de peste chiar si in locurile unde , daca vrei un peste mai mare , nu poti sa pescuiesti decat macrou congelat . Daca nu am probleme cu memoria , Tisa trece prin oras dar nu cred ca-i un rau care are cine stie ce debit sau pesti mari si grozavi .

Panacris 1

17.04.2018, 11:39

mihaelar63 1

17.04.2019, 23:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa greceasca de peste (Psarosoupa)