Supa de rata

de babi5 in Supe, 14 Dec 2013 | 4688 vizualizari

 

O supa buna!Pe frigul asta sa fie cit mai fierbinte!

 

INGREDIENTE

  • 1 rata (cca1,5 kg)
  • 3 morcovi mai maricei
  • 2 radacini patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1ceapa mai mare
  • 1 catel usturoi
  • 1 ardei galben
  • sare
  • piper
  • secretul gustului
  • citeva tije telina
  • 250 gr paste alfabet (eu am folosit arnos )
  • citeva boabe de piper
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rata:

Prima data am curatat bine rata apoi am taiat-o bucati si am lasat-o putin in apa rece ,pina curatam zarzavatul .

Apoi am pus carnea intr-o oala de 4 l. am completat  pe 3/4 cu apa si am lasat sa fiarba la foc mic.

Cind incepe sa fiarba spumam bine apoi adaugam zarzavatul si ceapa, potrivim de sare si lasam sa fiarba la foc mic.

Cind este aproape spre terminare am adaugat catelul de usturoi ,ardeiul galben si tijele de telina.

Cind carnea este bine fiarta se strecoara supa, mai adaugam putina vegeta ,completam cu apa fierbinte.

dam in clocot apoi adaugam pastele, lasam sa dea citeva clocote apoi oprim focul si lasam acoperita oala ca pastele sa-si mareasca volumul .. Supa este gata pentru a fi servita

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Asezonam cu patrunjel verde

2

Rasolul de rata poate fi servit cu sos de rosii,visine ,marar, usturoi si cu cartofi natur linga

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

babi5 1

16.12.2013, 06:00

Multumesc draga mea

kukibella 1

16.12.2013, 12:32

babi5 1

16.12.2013, 13:53

PupaBabi pe kukibella si multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ramen cu carne de rata (supa japoneza)