Supa de rosii

de darko in Supe, 18 Aug 2013 | 3508 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr rosii decojite in bulion ( calitate superioara )
  • 2 catei usturoi
  • 3 boabe ienibahar
  • o foaie dafin
  • 2 fire marar verde
  • 1 frunza telina
  • 3 fire patrunjel verde
  • 1 fir busuioc
  • nucsoara
  • 1lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 50 gr smantana
  • crutoane
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii:

Se calesc in ulei pana-si lasa aromele: cateii de usturoi, foaia de dafin, boabele de ienibahar,frunzele de marar, patrunjel, telina, busuioc, nucsoara razuita, zaharul. Cand s-au rumenit condimentele adaugam rosiile decojite in bulion si lasam sa fiarba cateva clocote. Scoatem verdeturile din supa ( mararul, patrunjelul, busuiocul, dafinul,telina ) si mixam supa cu blenderul pana obtinem o compozitie omogena. Condimentam cu sare si piper proaspat rasnit.

Supa astfel obtinuta o strecuram sa fim siguri ca nu au ramas bucatele de rosii, o punem in castronase. Ornam cu smantana si crutoane de paine.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa chinezeasca cu legume