Supa-crema de ardei copti

de RODIMUR in Supe/Ciorbe, 24 Iun 2018 | 2836 vizualizari

 

O nouă supă-cremă, de această dată din ardei copți, din care mai am în congelator și trebuie să-i termin înainte de a conserva recolta viitoare. Dar supa se poate prepara foarte bine și din ardei grași, proaspăt copți...
Din ingredientele de mai jos am făcut o supă-cremă de 3 litri.

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei copți
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 3 cepe mici
  • 2 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa și usturoiul
  • 2 linguri de smântână grasă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • nucșoară
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de ardei copti:

Se scot din timp ardeii copți de la congelator și se lasă să se decongeleze natural. Se păstrează lichidul pe care-l lasă, pentru a-l adăuga în supa-cremă.

Se curăță leguminoasele, se spală, se taie și se fierb în 3-4 litri de apă, până ce se înmoaie, ca să poată fi pasate cu ușurință.

Se feliază mărunt ardeii copți și se mixează, după care se pasează printr-o sită deasă.

Când leguminoasele au fiert, se lasă puțin să se răcorească, după care se pasează și ele. Leguminoasele pasate se subțiază cu supa în care au fiert și se adaugă în oala în care sunt ardeii copți, mixați și pasați. Se mai completează cu apă și se dă oala la fiert, la foc mediu.

Între timp, se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, numai cât să se înmoaie puțin, în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.

Se curăță și se spală și usturoiul, se mărunțește și se adaugă peste ceapă, la călit. Când atât ceapa, cât și usturoiul s-au înmuiat, se ia tigaia de pe foc și după ce se răcește, se adaugă două linguri încărcate de smântână grasă. Se condimentează cu sare, piper, cimbru și nucșoară, se subțiază cu supă și se adaugă în oală, înainte de ultimul clocot.

După un ultim clocot, se oprește focul de la aragaz, se acoperă supa cu capacul și după 10-15 minute se poate servi cu: crutoane, friganele, sau ardei iuți.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp ardeii copți din congelator, ca să se decongeleze natural.

2

Folosiți la supă lichidul pe care-l lasă ardeii copți.

3

Pasați printr-o sită deasă atât ardeii copți, cât și leguminoasele fierte.

4

Nu prăjiți ceapa, ci înmuiați-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci să rămână dulce.

5

Subțiați cu supă, sau apă amestecul de ceapă, usturoi și smântână.

6

Cine vrea, poate presăra frunze tocate de pătrunjel.

7

Serviți supa-cremă, numai după ce "s-a odihnit" 10-15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (17)

RODIMUR 1

26.06.2018, 20:26

Așa e, Dante și e cam mult de muncit la ea...Dar merită, pentru că are un gust aparte...!

-Licurici- 1

12.07.2018, 13:20

RODIMUR 1

12.07.2018, 13:56

Mulțumesc, Laura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa cu leurda si salata verde