Supa-crema de dovlecei cu branza de oi si menta (reteta la steamer)

de adnia in Supe, 29 Aug 2013 | 3191 vizualizari

 

Cand ai acasa un aparat de gatit care iti e foarte drag...cum sa nu-l folosesti cat se poate de des? Mai ales ca-ti usureaza munca la maximum, iar mancarea se prepara repede, este foarte gustoasa si sanatoasa! Un astfel de aparat este steamerul meu, pe care-l exploatez fara mila, zic eu:)
Astfel, din seria retetelor pentru steamer, iata inca o supa de vara delicioasa si usoara!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1 kg dovlecei mici, cu samburi putini
  • 1 cub mediu telemea de oi
  • sare, piper, dupa gust
  • 2-3 cani apa plata
  • 3-4 fire menta proaspata
  • 1 fir busuioc verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de dovlecei cu branza de oi si menta (reteta la steamer):

Dupa cum am spus aceasta este o supa rapida, gustoasa si hranitoare. Se prepara in doi timpi si trei miscari, la propriu:) Se spala dovleceii, se taie felii si se pun in sitele aparatului de gatit cu aburi (al meu are 3 nivele), peste care se presara frunzele de la 2 fire de menta. Se toarna apa in orificiile speciala ale steamerului si se seteaza aparatul pe 10 minute. Dupa ce timpul s-a scurs, se scot dovleceii si se aseaza in vasul unui blender incapator, cu tot cu frunzele de menta care s-au fiert impreuna cu ei. Se adauga apa si frunzele de menta ramase, impreuna cu cele de busuioc si branza de oi rupta in bucatele mici.  Se mixeaza cateva secunde, pana se obtine o supa crema fina si catifelata. Se potriveste de sare si piper, se toarna in boluri, se decoreaza cu putina menta proaspata si se serveste imediat, cu crutoane.

Extrasfat: daca afara este foarte cald, supa aceasta se poate servi si rece, de la frigider, eventual in pahare de cocktail si se decoreaza cu un pai de baut.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovlecei cu branza de oi si menta (reteta la steamer)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de dovlecei cu miros de toamna