Supica de mazare

de Sidy in Supe, 15 Mar 2011 | 3480 vizualizari

 

O supa foarte , foarte usoara ...
Cel mai bine iese din mazare proaspata , la care ii gustati bobul si va ramane un iz dulce in gura...
Se gaseste mai greu( cel putin pe la noi) dar merita sa cautati.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 morcovi noi
  • 2 patrunjei noi
  • o ceapa verde
  • 500 g mazare boabe curatata
  •  galuste din ou si faina
  •  patrunjel verde tocat
  • piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supica de mazare:

Morcovii curatati si taiati rondele se calesc impreuna cu ceapa verde in putin ulei pina capata putina culoare.
Se adauga patrunjelul rondele si boabele de mazare, apoi apa necesara  si piper macinat , dupa gust.

Pentru galuste avem nevoie de 2 oua, 4 linguri faina, 1 lingura ulei, apa , sare.

Se bat bine ouale, se adauga faina si uleiul si se amesteca bine ca sa iasa un aluat moale . Daca e prea tare se adauga apa , apoi se amesteca bine.
 In momentul cind fierbe supa se rup galustele cu lingurita

Se lasa galustele sa fiarba 8-10 minute , apoi se presara deasupra patrunjel verde tocat si se poate servi.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Supica de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de mazare, spanac si menta