Tabouleh:Salata cu cuscus

de Mitinita in Salate, 26 Oct 2010 | 16515 vizualizari

 

sac...eu tot Tabouleh o sa-i zic...Am invatat reteta aceasta de la Sylvia Molnar,o unguroaica ce dadea lectii de gatit la o scoala culinara din Vancouver. Nimeni nu a avut niciodata vreo problema ca i-am spus Tabouleh. Eu sub denumirea aceasta am cunoscut-o si asa o predau mai departe. Bineinteles ca m-a atentionat cineva(de pe meleagurile noastre,de unde altundeva) -chiar intr-un fel rautacios si superior- ca nu asa se face tabouleh. Asta e o versiune adaptata pentru gustul canadienilor,care mi-a placut si mie.
Oricum s-o numi,e salata mea favorita in timpul verii cand rosiile sunt de gradina si toate celelalte sunt proaspete.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 legaturi de patrunjel tocat marunt3 linguri de menta
  • 4 rosii taiate in cubulete
  • 1 ceapa taiata marunt sau 3-4 cepe verzi
  • sucul de la o lamaie
  • 4 linguri de ulei de masline
  • o portie de cuscus
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • o cana cuscus
  • 1 1/2 apa fierbinte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tabouleh:Salata cu cuscus:

Se fierbe apa si se adauga peste cuscus.
Se lasa 5 minute dupa care se amesteca cu furculita.
Se repeta procesul peste un minut si tot asa pana cuscusul se separa.
Amesteca toata ingredientele.
Serveste cu lipii libaneze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tabouleh:Salata cu cuscus" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Xandrinne 1

25.07.2014, 10:20

Delicioasa, o s-o incerc si eu

Xandrinne 1

30.11.2014, 20:16

Am facut-o, de mai multe ori, am pus-o si aici, pe Bucataras. Este minunata!!

cristeena20 1

26.03.2015, 11:55

Dar e chiar asta reteta de tabuleh!1 si e foarte buna!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Poienita cu ciuperci