Tagliatele Carbonara

de Larisel in Paste, 28 Sep 2013 | 4519 vizualizari

 

Ce sa gatesti cand trebuie sa fie rapid dar totusi gustos? Raspunsul meu este simplu-paste sau orice altceva legat de ele. Sunt o fana a pastelor, le mananc simple, dulci sau in orice alta combinatie care imi vine in minte.

Desi sunt o incepatoare in ale gatitului(mama m-a tinut mai mult la "privit"), pastele mele mereu au fost laudate(in mod sincer sper!!).

 

INGREDIENTE

  • tagliatelle
  • 3 oua
  • 200 grame smantana
  • 200 grame kaiser
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatele Carbonara:

Se pun tagliatellele la fiert cu un praf de sare, este important sa se tina cont de timpul de fierbere.

Amestecam smanatana cu cele 3 galbenusuri ( se poate folosi si albusul, insa eu una asa prefer), adaugam sare si piper dupa gust. Am ales sa pun si un pic de oregano uscat, asa am avut la indemana.

Taiem kaiserul in cubulete potrivite/fasii, tocam patrunjelul.

Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se prajeste kaiserul(nu foarte mult) peste care se adauca amestecul de ou cu smantana. 

Pentru un plus de aroma se adauga patrunjel(mie imi place foarte mult) sau busuioc.

Dupa ce amestecul s-a gatit punem pastele peste si amestecam.

Se servesc cu vin alb.

TIPS-URI

1

Se poate adauga si usturoi

2

Kaiserul se poate inlocui cu bacon, pancetta.

3

La acest tip de paste nu este neaparat nevoie de parmezan, insa daca doriti se poate adauga in ultima faza a procesului de gatire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele Carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste Carbonara