Tagliatelle cu ciuperci si sos de rosii

de Ina in Paste, 30 Apr 2010 | 7501 vizualizari

 

Daca si sotul meu, caruia nu-i plac pastele, a mancat doua portii, nu pot sa spun decat ca au fost delicioase!

 

INGREDIENTE

  • un pachet tagliatelle cu ou si spanac - 250 g
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 5-6 catei de usturoi
  • 400 g rosii decojite, in bulion
  • sare
  • piper
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu ciuperci si sos de rosii:

1. Pastele se fierb 7-8 minute in apa cu sare ( 1litru de apa la 100 g paste). Cand sunt fierte se scurg de apa  si se scot pe un platou.

2. Ciupercile si usturoiul se curata si se taie fasii. Rosiile decojite se paseaza in sucul propriu.

3. Intr-o cratita se pun 2-3 linguri ulei de masline in care se calesc ciupercile si usturoiul. Se stinge cu rosiile pasate, adaugam piper, busuioc si potrivim de sare.

4. Turnam sosul peste paste si servim cat sunt calde. ( Sunt excelente si reci! )

TIPS-URI

1

Nu uita sa adaugi busuioc maruntit in paste! Acesta face ca pastele sa aiba o savoare deosebita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ciuperci si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Ina 1

02.05.2010, 22:42

multumesc, medioto. Chiar au avut un gust deosebit

Ina 1

02.05.2010, 22:42

vezi, acum te pup mai des , ca stiu ca esti femeie

Ina 1

02.05.2010, 22:43

Silvioara, te astept . Am un sos nou de la cineva care tocmai s-a intors din Italia. abia astept sa-l fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta in salsa rosata