Taitei simpli, cu ou

de Ina in Paste, 2 Noi 2014 | 3961 vizualizari

 

Deoarece ador taiteii de casa si-i prepar destul de des, mi-am dorit de mult o masina de facut taitei , pentru a-mi usura munca.
Cand a aparut cea din camara, ma rugam sa stea pe stoc pana fac eu galbenii necesari :)))) N-a fost nevoie sa astept atata ( probabil ca ma prindea Pastele :))) ), pentru ca Babi noastra draga mi-a trimis o masina de taitei minunata, de care m-am indragostit pe loc.
Va spun din suflet ca merita sa va achizitionati una :X
Multumesc din suflet, Babi! :-* >:D

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • o lingurita cu delikat de legume
  • faina ( cat cuprinde )
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei simpli, cu ou:

Intr-un vas in care am pus cca 300 g  faina, spargem ouale si presaram o lingurita cu delikat de legume. Amestecam totul cu o furculita , apoi framantam cu mana aluatul si adaugam treptat faina, pana obtinem o coca tare, dar care poate fi intinsa.

Lasam coca 10 minute sa se odihneasca. 

Asamblam masina de taitei fixand-o de masa.

Taiem bucati de aluat , le infainam bine si le trecem prin masina, prin fanta de intins foaia de taitei. In functie de cum preferam taiteii de grosi, fixam latimea fantei folosindu-ne de butonul gradat. 

Presaram din nou cu faina si foile obtinute, apoi le trecem prin fanta de taiere, obtinand astfel taitei fini, care nu se lipesc intre ei.

La recomandarea lui Costel , am uscat taiteii partial  in cuptorul cu microunde ( i-am tinut cate 20 secunde ), scurtand astfel timpul de uscare naturala. 

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina folosita difera in functie de tipul acesteia si de marimea oului .

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei simpli, cu ou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taietei - Nouilles chinezesti