Tajine,o aroma marocana.

de dicarmencitta1957 in Pui, 24 Mai 2010 | 7202 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Aceasta reteta am testat-o de pe site-ul Gustos.ro.Am adaugat ceva in plus la ea,fata de cum este reteta originala.Familia mea a fost super incantata de acest fel de mancare marocan.

 

INGREDIENTE

  • 10 pulpe superioare de pui.
  • 4 linguri de ulei de masline.
  • 3 cartofi.
  • 1 ceapa rosie.
  • 1/2 telina.
  • 1 pastarnac.
  • 1 capatana de usturoi.
  • 1 cutie rosii in suc propriu.
  • 300 gr morcovi mici congelati.
  • sare,
  • piper roz proaspat macinat,
  • busuioc,
  • cimbru,
  • dafin
  • tarhon.
  • 1/2 lingurita praf de curry.
  • 1/2 lingurita ghimbir ras.
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce.
  • 2 linguri de suc de lamaie.
  • 6 curmale si optional stafide.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajine,o aroma marocana.:

Puiul trebuie tinut doua ore la marinat in urmatorul amestec:1 lingura de ulei de masline, sare, piper roz proaspat macinat, verdeturi uscate (busuioc, cimbru, dafin,tarhon), curry si ghimbir (optional).Eu am gatit in doua vase de lut.Intr-una am pus legumele si citricele(ananas si curmale) si in alt vas roman separat cele 10 bucati de pulpe superioare.Specific ca de aceea am pus si 1 cutie de rosii in suc propriu.

Dupa ce carnea de pui s-a marinat, ungeti cu o lingura de ulei de masline baza vasului de lut si adaugati in straturi felii de telina,pastarnac, cartofi, morcovi, ceapa rosie, usturoi(am pus grauntele intreg de usturoi), 6 curmale, 1 cutie de bucati de ananas,peste care mai presarati din cand in cand boia de ardei dulce.

Peste vasul cu pulpele superioare de pui am pus si cele 2 linguri de suc de lamaie.Se vor baga la cuptorul deja incins si se lasa la foc mediu spre mare pentru 30 de minute si inca 45 de minute la foc mic. Am gatit separat legumele si separat carnea,dupa care le-am combinat la servire.

Pot sa va spun ca aceasta savoare marocana,a iesit un deliciu.Intr-una din farfurii sa nu va mirati,dar unul din baietii mei a dorit si paste,asa ca i-am fiert paste si am servit alaturi de legume si paste.A fost super incantat de combinatie si ne-a spus ca aceste tajine pot fi facute si cu paste.Baiatul meu care ar manca paste si pe sendvich.Incercati acest fel de mancare marocana, nu o sa va para rau este foarte buna.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine,o aroma marocana." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Specialitate de pui cu legume gratinate