Tarta aperitiv cu kaiser si legume

de farfuriavesela in Aperitive / Garnituri, 1 Apr 2014 | 6490 vizualizari

 

Am pregatit astazi o tarta aperitiv foarte buna cu kaiser si legume. Se face foarte repede si usor.

Mai jos urmariti filmul pentru a vedea etapele acestei tarte delicioase!!!
http://youtu.be/L6Cn5fZ8lyg

 

INGREDIENTE

  • Aluatul de tarta (crusta)
    • 500 gr faina
    • 60 gr unt foarte rece
    • 1 ou
    • 1 lingura de otet
    • un praf de sare
    • apa rece (aprox. 50 ml cat sa lege ingredientele)
    Umplutura
    • 100 gr kaiser, taiat marunt
    • 2-3 ciuperci champignon, taiate cubulete
    • 1 ceapa rosie si una alba, taiate marunt
    • 1 dovlecel mic ras pe razatoarea mare si scurs de zeama
    • 50 gr ardei gras, taiat cubulete
    • sare, piper, rozmarin, boia iute
    Pentru sosul de smantana
    • 4 linguri de smantana
    • 1 ou
    • Sare, piper
    • 50 gr cascaval ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv cu kaiser si legume:

Aluatul se face foarte simplu, faramitam untul cu varful degetelor cu faina, pana rezulta o compozitie nisipoasa, presaram si putina sare, adaugam oul, o lingura de otet si putina apa. Incepem usor sa adunam aluatul intr-o ¨bila¨, daca mai trebuie apa adaugam dar cantitati mici, pana reusim sa incorporam toata faina.
Punem aluatul in frigider pentru cel putin o jumatate de ora.

Intre timp pregatim umplutura, punand la calit intr-o tigaie, cu 2 linguri de ulei, toate ingredientele enumerare la ¨Umplutura¨, amestecam usor si le lasam la foc mic pana cand scade toat sucul de la legume.

Intr-o tava de tarta unsa cu ulei, punem foia pe care am intrins-o cu sucitorul, presaram apoi putin cascaval, punem si umplutura pe care o distribuim foarte bine in tava.

Smantama o amestecam cu 1 ou, sare si piper si o punem peste umplutura, nivelam, adaugam restul de cascaval.

Tava merge in cuptorul incins la 180 grade, pana cand se va coace si se va rumeni.
Se poate servi atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv cu kaiser si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci