Tarta cu banane

de DoinaP in Prajituri, 11 Dec 2013 | 3000 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 5 banane
  • 100 g zahar brun
  • 70 g margarina
  • 2 pliculete vanilie
  • cateva picaturi esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane:

Curatam bananele de coaja, le taiem pe lung, apoi in jumatate.Intr-o tigaie de teflon topim zaharul brun, vanilia si margarina.Adaugam bananele taiate peste sos.Dam focul la mic si lasam sa fiarba timp de 10 minute.Amestecam din cand in cand, dar usor sa nu rupeti bucatile de banana.Dupa, luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin.

Intindem o foaie de aluat intr-o tava(dupa peferinta rotunda sau tava de aragaz) si turnam compozitia de banane deasupra,usor,asezam bananele cat mai uniform,stropim cu esenta de rom si dam la cuptor pentru 30 min la 180 de grade.

Se lasa sa se raceasca bine inainte de a o consuma.E buna cu inghetata de vanilie......mmmmm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta de fructe in caramel