Tarta cu branza, spanac si leurda

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de legume, 29 Apr 2018 | 3726 vizualizari

 

Am primit o tava frumoasa de la Merisor si astfel am pregatit o tarta gustoasa si de sezon!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 g unt
  • 25 g untura solida
  • 1 ou
  • putin piper macinat
  • sare
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • 250 g faina
  • Umplutura:
  • 100 g baby spanac
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura marar
  • 50 g unt
  • putin piper macinat
  • sare
  • 2 oua
  • 280 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 4 linguri gris
  • 30 g cascaval
  • 5 felii de rosie
  • Dimensiune tava: 36 x 13 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza, spanac si leurda:

Aluat:

Untul, untura solida, oul, putin piper macinat, putina sare, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat si putin oregano uscat se pun intr-un castron. Se cerne treptat faina peste ele, se amesteca si se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Se formeaza o bila, care se pune intr-o punga si se introduce la frigider pana cand este gata umplutura.

Umplutura:

Se spala spanacul.

Ceapa verde se spala si se taie rondele.

Leurda se spala si se taie.

Mararul se spala si se toaca.

Intr-un wok se pune untul si se topeste, adaugand apoi verdeata, putin piper macinat si putina sare. Se calesc circa 1 minut, amestecand continuu. Se scurge verdeata de zeama lasata si se pune intr-un castron. Se adauga ouale, branza, grisul, putin piper macinat si putina sare. Se amesteca totul.

Asamblare:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se ia aluatul din frigider, iar 3/4 din el se intind pe masa de lucru unsa cu ulei, apoi se aseaza in tava unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se toarna umplutura. Se fac decoruri din restul de aluat: am taiat niste fasii groase si le-am asezat in zig-zag. In locurile ramase neacoperite de aluat se pune cascaval dat pe razatoarea cea mica, apoi cate o felie de rosie peste el. Se introduce tava la cuptor pana cand tarta este bine coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza, spanac si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac cremos