Tarta cu capsuni

de Sylvia in Torturi, 14 Feb 2010 | 7086 vizualizari

 

M-am bucurat ieri ca am gasit capsuni , poate nu au ei chiar gustul de vara dar…parca nici vara nu mai au asa gust bun asa ca m-am obisnuit cu capsunii zilelor noastre si nu fac mofturi. Ma si gandeam ca voi face o tarta cu ei, in ton si cu sarbatoarea de azi.

 

INGREDIENTE

  • o foaie de tarta ( eu am folosit cumparata de data asta ca eram in graba)  cand o fac eu o fac cu 200 grame de faina, 100 grame de unt, 2 linguri de zahar si un galbenus de ou
  • Pentru crema :
  • 1/2 l lapte,
  • 4 galbenusuri,
  • 140 grame zahar,
  • un baton vanilie ( sau esenta)  ,
  • 50 grame de faina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

 Intindem foaia de tarta intr-o tava rotunda si o intepam din loc in loc cu o furculita sa nu se ridice la copt .

Coacem tarta la 200 grade timp de 10 minute si apoi scadem temperatura la 180 grade si o mai lasam 10-15 minute . Intre timp pregatim crema. Intr-un vas mai mare mixam galbenusurile de ou cu zaharul pana isi tripleaza volumul, apoi adaugam faina si subtiem cu laptele caldut amestecat cu vanilia.  Punem vasul pe foc minim si amestecam mereu cu un tel rotund pana clocoteste, atunci cand clocoteste si se ingroasa crema luam de pe foc si mai amestecam incet pana se raceste sa nu faca cocoloase.

Cand este calduta crema o turnam peste foaia de tarta si pregatim capsunii . Eu i-am spalat bine si i-am lasat la uscat am curatat coditele si i-am taiat in 2 bucati pe fiecare. Garnisim tarta dupa inspiratie mie imi place cu multi capsuni asa ca nu ii tai feliute mai subtiri;

Turnam peste o glazura transparenta rosie si dam tarta la rece….pentru cat timp rezistam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Balon cu norisori-Teo face 1 an !!!!