Tarta cu ciocolata

de deyutzky in Dulciuri, 5 Apr 2015 | 2704 vizualizari

 

Pentru iubitorii de ciocolata si nu numai :)

 

INGREDIENTE

  • Pt o tava cu diametrul de 22 cm:
  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 5-6 linguri de lapte
  • 1 galbenus
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 350 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusul, untul taiat bucati, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare.

Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini (daca vi se pare prea lipicios mai adaugati putina faina, iar daca este prea tare, mai adaugati lapte).

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 30 de minute, apoi la frigider inca 30 de minute.

Il scoatem inainte cu 10 minute de a lucra cu el. Il intindem apoi cu ajutorul sucitorului intr-o foaie rotunda si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Il intepam din loc in loc cu o furculita apoi turnam umplutura.

Umplutura:

Punem frisca lichida, smantana si ciocolata intr-o craticioara pe foc mic. Amestecam pana cand ciocolata se topeste (aveti grija sa nu fiarba). 

Inchidem focul si adaugam galbenusurile, zaharul pudra si cacaua si amestecam pana la omogenizare.

Turnam aceasta compozitie peste blatul din tava si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 40-45 de minute la foc mic. 

Daca vi se pare crema legata, inseamna ca e gata. Se lasa la racit apoi se pastreaza la rece.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca, alune si fistic