Tarta cu ciuperci si nuci

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2013 | 5615 vizualizari

 

Reteta este luata din revista click pofta buna

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 50 g nuci
  • 100 g bacon
  • 2 linguri de ulei
  • cascaval pentru gratinat
  • putin parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci si nuci:

Se prepara aluatul:

Se amesteca faina cu oul si untul taiat cuburi.Se framanta pana se obtine o compozitie moale,ca de miez de paine.Se pune intr-o folie alimentara si se lasa 30 minute la frigider.

Pentru umplutura:

Se taie ceapa feliute subtiri si se pune la calit in ulei de masline.

Ciuperciile se curata de pielite,se spala sub jet de aoa rece si se taie in patru daca sunt mici,daca aveti ciuperci mari le taiati feliute.

Se adauga peste ceapa calita si se lasa sa scada zeama lasata de ciuperci.

Condimentam cu sare.piper si busuioc si adaugam baconul taiat cuburi .

Se lasa cateva minute si se ia de pe foc.

Intr-o tava rontunda punem hartie de copt,punem aluatul si il intindem bine.

Deasupra punem amestecul de ciuperci si bacon,punem nuciile maruntite(sau rupte in bucatele mai mici),radem cascaval si presaram si parmezan.

Se da la cuptor pentru 40 minute.

TIPS-URI

1

Se serveste atat cald cat si rece cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tartă aperitiv