Tarta cu dovlecei si telemea

de oanapl in Mancaruri de legume, 3 Apr 2017 | 3584 vizualizari

 

Aceasta tarta am pregatit-o dupa o reteta, de pe blogul Violetei.

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 100 gr margarina
  • 6 linguri apa
  • 1/2 lingurita sare 
  •  umplutura:
  • 5 oua
  • 200 gr telemea
  • 50 gr cascaval
  • 3 dovlecei
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita usturoi
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si telemea:

Din apa, margarina, faina ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara, il presezi usor cu mana si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora.
Presari masa de lucru cu faina si intinzi foaia pentru tarta. Asezi foaia de aluat in forma de tarta, presand usor marginile in interior. Tai aluatul care depaseste forma. Cu o furculita, intepi suprafata tartei. Bati ouale cu sarea si adaugi telemeaua rasa. Adaugi ceapa si mararul tocate marunt. Cureti dovleceii de coaja si ii tai feliute putin mai groase si ii pui si pe ei peste compozitia de oua.

Pui nuscoara, usturoiul si piperul si omogenizezi. Torni compozitia in forma de tarta. Din aluatul ramas de la tarta, faci o impletitura pe care o asezi pe margine. Ungi aluatul cu putin ou din compozitie. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu. Cand este aproape gata, razi deasupra cascavalul. Mai dai la cuptor inca 5-10 minute. Lasi sa se racoreasca putin, apoi tai felii.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei cu quinoa