Tarta cu ficatei, broccoli si conopida

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2017 | 3711 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 6 linguri apa foarte rece
  • Pentru umplutura:
  • 150 g ficatei de pui
  • 100 g broccoli
  • 100 g conopida
  • ½ ardei gras rosu
  • 70 g cascaval
  • 3 oua
  • 50 g smantana
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ficatei, broccoli si conopida:

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider pentru 30 de minute.
Desfaci conopida si broccoli in buchetele si le speli, apoi pui conopida la fiert in apa cu putina sare, pentru 10-15 minute. Broccoli il pui la fiert pentru 3 minute.
Speli ficateii, ii tai bucatele mai mici si ii pui la fiert in apa cu sare, pentru 15-20 de minute. Ii clatesti, ii lasi sa se scurga de apa si ii pui la calit in 2 linguri de ulei. Adaugi ardeiul taiat fasii, conopida si broccoli si acoperi cu un capac si lasi sa se patrunda ingredientele pentru 5-10 minute, apoi lasi sa se raceasca compozitia. Razi cascavalul si il amesteci cu legumele. Adaugi sare si piper dupa gust.
Intinzi 2/3 din aluat si il transferi intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina. Il intepi din loc in loc cu o furculita. 
Torni legumele peste aluat si adaugi deasupra ouale mixate bine cu smantana si tai surplusul de aluat. Restul de aluat il tai fasii si formezi un grilaj pe care-l asezi peste compozitie. Poti face si frunzulite pe care le pui pe margine. Introduci tava in cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 grade C, pana cand se rumeneste frumos.
Lasi sa se raceasca pentru cateva minute si servesti tarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ficatei, broccoli si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei