Tarta cu legume

de oanapl in Mancaruri de legume, 10 Noi 2017 | 3478 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite
Această tartă am pregătit-o cu mai mult timp în urmă. Pozele nu arată grozav, dar a fost foarte gustoasă tarta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 4 cartofi
  • 200 g faina
  • 80 g unt
  • 3 galbenusuri
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 3 cartofi fierti
  • 1 dovlecel mic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 10 rosii cherry
  • 1 ardei rosu
  • 3 ciuperci
  • 200 ml smantana
  • 3 oua
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume:

Pui cartofii la fiert, in coaja, cu putina sare.

Pentru aluat, cureti cartofii dupa ce se racesc si ii dai pe razatoarea mare, apoi ii amesteci cu faina, galbenusurile, untul si un praf de sare. Aluatul obtinut il intinzi in foaie si il asezi intr-o forma de tarta unsa si tapetata imbracand si peretii.

Speli legumele, le scurgi de apa si le tai toate felii potrivit de groase, apoi le asezi in blatul de tarta (dupa inspiratie sau ca in imagine: pe margine am alternat o felie de cartof, una de dovlecel si una de ardei, spre centru am asezat feliile de ciuperci iar in mijloc am asezat rosiile cherry; pe alocuri am mai asezat rosii cherry) si presari cu sare, piper si cimbru dupa gust. 

 Bati ouale cu smantana si torni amestecul peste legume.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, pentru circa 40 de minute.

Tarta se serveste calda sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ratatouille