Tarta cu legume la gratar - reteta nr 100

de Alina26 in Aperitive / Garnituri, 27 Iun 2013 | 4312 vizualizari

 

Sincer va zic e prima oara ca o fac,dar va spun ca e asa de buna....se topeste in gura,nu ma asteptam.
Un aperitiv foarte gustos si mai e si vegetariana pentru cine nu mananca carne.
Trebuie sa o faceti si voi.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foietaj rotund
  • 1 vanata
  • 1 dovleac mare
  • 2 rosii mari
  • 200 g mozzarella
  • ulei de masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume la gratar - reteta nr 100:

1.Am incins o tigaie gril.Am spalat vanata si dovleacul,le-am taiat rondele circa 2-3mm si le-am facut pe gratar.

2.Am spalat si rosiile,le-am taiat 3-4 mm si le-am presarat cu sare.

3.Am incins cuptorul 170°.

4.Am intins aluatul de foietaj,i-am facut o margine de 1cm,,am facut gaurele cu o furculita,ca sa nu se umfle,am pus o hartie de copt peste aluat si am acoperit cu linte(e ce aveam in casa,de fapt se pune fasole uscata,dar a fost bine si asa).Am dat-o la cuptor pentru 10-15 minute.

5.Am taiat mozzarella:un sfert din ea am taiat-o cubulete si restul felii subtiri.

6.Am scos aluatul din cuptor,am pus mozarella taiata cubulete si am alternat legumele o felie de vanata,o felie de dovlec,o felie de rosie si o felie de mozzarella,pana cand am terminat.Am pus putin ulei de masline si am dat la cuptor inca 10-15 minute pana se topeste si se rumeneste putin mozzarella.

Serviti calda. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Puteti folosi si cascaval in loc de mozzarella.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume la gratar - reteta nr 100" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Minitarte cu legume