Tarta cu mar si bezea

de gaby_duceag in Dulciuri, 9 Feb 2011 | 6299 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Blat:

  •   un ou
  •   175-200 gr faina
  •   100 gr malai
  •   3 linguri zahar
  •   putina sare
  •   o lingurita praf de copt
  •   100 gr unt
  •   4-5 linguri lapte

  Umplutura

  •   3 galbenusuri
  •   3 linguri smantana
  •   3 linguri faina sau doua amidon
  •   3 linguri zahar
  •   scortisoara
  •   zahar vanilat
  •   3 linguri zeama lamaie
  •   2 mere mari

  Bezea.

  •   3 albusuri
  •   7 linguri zahar
  •   o lingurita amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mar si bezea:


BLAT
Se amesteca faina cu malaiul si praful de copt.
Se adauga untul topit si racit, oul, sarea, zaharul, laptele si se framanta un aluat care se da la rece pentru jumatate de ora.
Umplutura.
Merele se curata si se dau pe razatoare.
Se amesteca cu smantana, faina, galbenusurile, putina scortisoara, zaharul, zahatul vanilat si zeama de lamaie.
Bezeaua.
Se mixeaza albusurile bine. Se adauga jumatate din cantitatea de zahar si se mixeaza pana la topirea completa a cristalelor.
Se adauga amidonul, se mixeaza iar, apoi restul de zahar si un strop zeama de lamaie mixandu-se pana la obtinerea unui amestec legat bine, care formeaza tepi la atingerea cu degetul.


Se intinde o foaie din aluat si se aseaza in tava pentru tarta, unsa cu unt. Se da la cuptor pentru 10 minute (cuptorul preincalzit), la foc mediu..
Se scoate si se toarna crema.
Se mai lasa 10 minute apoi o scoatem iar si punem bezeaua.
Mai lasam 20 minute , in cuptorul intredeschis, pana se rumeneste usor bezeaua. (eu pun o lingura de lemn, sa nu se inchida usa ).
Am scos-o din cuptor si mi-am lasat sotul sa se joace cu pistolul cu gaz :)) colorand frumos bezeaua.
Se serveste rece, stropita cu zeama de lamaie.


Eu am scapat-o usor cam dulce ;D, puneti zahar dupa gusturile voastre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mar si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

gaby_duceag 1

10.02.2011, 09:38

Dia, da, pentru ca eu..niciodata..n-am
mena, corect
mamaie, multam

Mitinita 1

12.02.2011, 14:49

eu oare unde am cascat gura pana acuma am vazut-o in mai multe locuri si mi-am zis ca precis ti-am apreciat-o

adry88 1

03.06.2011, 21:24

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pavlova cu crema de vanilie si zmeura