Tarta cu mere

de T I M E A in Prajituri, 1 Noi 2012 | 4050 vizualizari

 

E toamna, e frig, simtim deja mirosul de zapada care se apropie si nimic nu ne incalzeste mai mult decat o tarta delicioasa cu mere si aroma de scortisoara! Si normal si niste lemne pe foc sau centrala pornita :).

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 120 gr unt sau margarina
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • coaja de portocala
  • 2 linguri apa rece
  • 200-250 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • 5 linguri sirop de capsuni
  • 3 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon
  • un plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Pregatim un aluat fraged din ingredientele de mai sus pe care il imbracam in folie alimentara si il dam la rece timp de o ora.

Intindem o foaie rotunda pe care o intindem intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina.

(Lasam cam un sfert din aluat pentru floricelele de deasupra)

Intepam pe ici pe colo cu o furculita si dam la cuptor timp de 10 minute.

In timpul acesta pregatim umplutura: spalam, curatam si taiem merele cubulete. Apoi le amestecam cu zaharul si sucul de capsuni si punem pe foc timp de cateva minute pana se topeste zaharul si se inmoaie putin merele.

Separat intr-un bol amestecam amidonul cu cateva linguri de apa rece apoi turnam peste mere si lasam pe foc inca 3-4 minute pana se ingroasa.

Scoatem tava din cuptor si turnam merele peste foaia de aluat. Presaram zaharul vanilat si scortisoara, iar deasupra punem floricele decupate din aluatul ramas.

Dam din nou la cuptor timp de aprox. 30 de minute.

Scoatem din cuptor si lasam la racit, apoi pudram cu zahar pudra si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si banane