Tarta cu mere si stafide

de dentistutza in Prajituri, 21 Iul 2010 | 9643 vizualizari

 

Combinatia de mar cu baza usor crocanta este delicioasa. Arata bine si se realizeaza fara mari dificultati.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. faina
  • 125 gr. zahar pudra
  • 175 gr. unt rece
  • un praf sare
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • 1 galbenus+1 lingura miere pentru uns
  • 6 mere mari
  • 50 gr. stafide
  • scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si stafide:

Untul se freaca cu zaharul pudra si apoi se incorporeaza faina,praful de sare si coaja de lamaie. Trebuie sa rezulte un aluat fraged care se da cam 15-20 minute la frigider. In acest timp merele curatate se taie felii subtiri.

Se intinde 3/4 din aluat intr-o foaie subtire care se aseaza pe o forma unsa cu unt.  Feliile de mar se aseaza una langa alta, se presara scortisoara si stafidele spalate in apa calda.

Din restul de aluat se intinde o foaie  din care se taie fasiile ce vor forma grilajul de pe tarta. Se unge cu galbenusul amestecat cu miere si se coace pana ce capata o culoare rumena, aramie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Somloi