Tarta cu prune

de yafa in Prajituri, 22 Sep 2010 | 6277 vizualizari

 

Originara din Alsacia, tarta asta multumeste si pe cei mai mofturosi.

 

INGREDIENTE

  • Baza de tarta:
  • 1 ou
  • 60g de zahar
  • 70g de unt
  • 140g de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 2 linguri de lapte
  • 1 zahar vanilat
  • 600g de prune
  • scortisoara
  • Crumble:
  • 100g de unt
  • 150g de faina
  • 100g de zahar
  • 1 lingura de zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Se pregateste din ou, zahar, zahar vanilat , unt , faina si praful de copt, baza tartei.

Se varsa intr-un vas uns cu putin unt si se aseaza prunele taiate in patru. Se pudreaza cu scortisoara.

Pregatim crumble-ul  din unt, faina, zahar si zeama de lamaie, si amestecam din varful degetelor.

Punem crumble-ul peste prune si dam la cuptor la 175°C timp de 50 de minute. Scoatem din cuptor si lasam sa se racoreasca, servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

yafa 1

27.09.2010, 12:01

Corina

epurasha2bb 1

07.10.2010, 08:40

excelenta! de cand mi-e pofta de o praji cu prune si nu am reusit sa fac si s-au dus pruniliiii!

yafa 1

08.10.2010, 01:40

s-au dus deja la voi, la noi sunt inca in toi, spune-mi cate kg sa-ti trimit? Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura acrisoara cu prune si bezea