Tarta cu pui si ciuperci

de luminita20_2006 in Pui, 10 Mai 2012 | 5225 vizualizari

 

A trecut ceva timp de cand nu am mai postat pe bucataras.ro ...insa nu am stat , am gatit , am experimetat retete, am descoperit arome . Astazi va propun o reteta extrem de simpla si de buna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 125 g unt rece
  • 225 g faina
  • 1 lingura apa
  • Umplutura:
  • -jumatate piept de pui
  • -200 gr ciuperci
  • -1 ceapa
  • -2 catei de usturoi
  • -150 gr smantana
  • -3 linguri parmezan
  • -1 ou
  • -sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pui si ciuperci:

Untul rece se tai cuburi se amesteca cu faina pana cand devine ca un pesmet se aduga o lingura de apa si se framata pana cand se omogenizeaza. Se pune intr-o folie si se da la frigider 20 min. Dupa care se intinde o foaie se pune in tava se inteapa cu o furculita se da la cuptorul incins in prealabil 10 min.

Umplutura: Taiem ceapa marunt la fel procedam si cu  usturoiul iar pipetul de pui fasii). Intr-o tigaie punem putin ulei cand e incins adaugam ceapa iar cand prinde o culoare transparenta adaugam pieptul de pui lasam sa se albeasca carnea amestecand din cand in cand dupa care adaugam ciupercile taiate felii subtiri mai lasam cateva minunte tigaia pe foc cat sa se patrunda putin ciupercile, condimentam cu sare piper iar la final cand ciupercile sunt aproape gata punem usturoiul si luam de pe foc tigaia.  

Intr-un bol amestecam smantana cu parmezan, 1 ou sare si putin piper. Peste alautul de tarta care a fost copt in prealabil 10 min. punem umplutura dupa care amestecul de smantana.

Dam la cuptor pentru ~ 30 min.  Este atat calda cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Quiche Lorraine