Tarta cu spanac si oua de prepelita

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2013 | 4547 vizualizari

 

Va recomand o delicioasa tarta!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 cana faina
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • sare
  • Umplutura
  • 250 g spanac congelat
  • 4 catei de usturoi
  • 100 g branza de capra
  • 12 oua de prepelita
  • 1 lingura busuioc
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri parmezan
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si oua de prepelita:

In castron amestecam faina, sare, praf de copt, apoi untul si dupa ce am obtinut un aluat nisipos, adaugam oul batut, facem o sfera si lasam sa se odihneasca 15 minute. Facem o foaie subtire, o punem in forma de tarta, o intepam cu o furculita si dam la cuptor 10 minute.

Pentru umplutura punem untul intr-un vas pe foc mic, adaugam spanacul taiat daca nu este, usturoiul, iar dupa 2-3 minute dam vasul deoparte si amestecam cu smantana, branza data pe razatoare, 4 oua batute, 1 lingura de parmezan, piper, (sare nu e nevoie daca branza e sarata). Amestecam bine compozitia si o rasturnam in forma, deasupra presaram restul de parmezan si spargem ouale ramase. Dam la cuptor 30 minute, iar dupa ce s-a racit se poate servi.

TIPS-URI

1

aluatul se poate folosi si fara sa fie copt inainte

2

branza de capra poate fi inlocuita cu orice alta branza

3

parmezanul de asemenea poate fi inlocuit cu cascaval

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Teo 1

24.03.2013, 20:57

Tarta ta e grozava!ma gandesc la continut, dar si la aspect!

Rocsi 1

24.03.2013, 21:33

Irina 1

26.03.2013, 14:15

ce bina arata tarta cu ousoarele deasupra!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi