Tarta cu struguri

de -Licurici- in Dulciuri, 5 Noi 2016 | 2752 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua;
  • 4 linguri de zahar;
  • 4 linguri de faina;
  • un praf de sare;
  • 2 pliculete zahar vanilinat;
  • o lingurita esenta naturala "Lamaie Siciliana" Dr.Oetker
  • Pentru crema:
  • 500ml lapte;
  • o cana cu zahar;
  • o jumatate de cana faina;
  • un pliculet zahar vanilinat;
  • 2 lingurite esenta naturala "Vanilie de Madagascar" Dr.Oetker;
  • 100g unt.
  • Struguri;
  •  Tort-Gelee transparent Dr.Oetker.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu struguri:

1.             Pentru blat, se separa ouale.

2.             Galbenusurile se freaca cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleaza volumul.

3.             Albusurile se bat spuma cu zaharul, zaharul vanilinat si esenta de lamaie.

4.             Spuma de galbenusuri se incorporeaza in albusuri, apoi se adauga faina, treptat.

5.             Intr-o tava mica (23x23cm), se pune foaie de copt, se intinde compozitia si se baga la cuptor, in jur de 20 min.

6.             Pentru crema, se pune laptele la fiert cu faina, zaharul si esenta, amestecand continuu, cateva minute, pana se ingroasa crema.

7.             Se ia crema dupa foc si se adauga untul, taiat in cubulete, putin cate putin, amestecand bine dupa fiecare cubulet.

8.             Crema se intinde peste blat cat este fierbinte, apoi se pun boabe de struguri.

9.             Se pregateste Tort-Gelee-il conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se pune pe deasupra.

10.          Se baga la frigider, apoi se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:51

Vreau si eu !!!!

anca_rm 1

07.11.2016, 10:10

o tarta foarte frumoasa

-Licurici- 1

07.11.2016, 11:46

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu struguri si crema de vanilie