Tarta cu visine si iaurt

de La Ancuta in Prajituri, 25 Iul 2013 | 5964 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 80 g unt
  • 75 g zahar
  • 1 ou
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Umplutura de visine:
  • 400 g visine fara samburi
  • 150 ml compot de visine
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri cu varf amidon
  • Crema de iaurt:
  • 400 ml iaurt
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 ou
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 80 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si iaurt:

Pentru umplutura de visine punem visine la foc impreuna cu compotul si zaharul si lasam sa fiarba 5-10 minute. Amidonul il dizolvam in 3 linguri de apa rece apoi il adaugam peste visine si fierbem la foc mic pana cand se ingroasa. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam pana cand devine elastic si se despinde pe pe mana.

In tava unsa cu unt intindem aluatul ridicandu-l si pe marginea tavii. Peste aluat punem umplutura de visine si nivelam.

Pentru crema de iaurt mixam iaurtul cu oul, zaharul si praful de budinca. Smantana pentru frisca o mixam pana devine spumoasa apoi o incorporam usor in crema de iaurt.

Turnam crema peste visine si nivalam. Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru ~ 35 de minute. Lasam sa se raceasca complet apoi putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

LUK 1

26.07.2013, 11:26

tare buna tre sa fi fost..anul asta n-am facut nimic cu visine..

mena29 1

28.08.2013, 12:28

Wooow,asta am ratat-o!

La Ancuta 1

28.08.2013, 13:31

doar aici ai rata-o, dar ai prins-o in original

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine si prune caramelizate