Tarta inima

de artyandra in Mancare copii, 15 Iun 2014 | 5572 vizualizari

 

Mi-ar fi placut ca la momentul respectiv sa fi avut un aparat foto cu o rezolutie mai mare.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g unt,
  • 2 galbenusuri,
  • 100 g zahar pudra,
  • 250 g faina,
  • 2 linguri lapte rece.
  • Crema:
  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • esenta de vanilie,
  • 1 lingura amidon,
  • 150 g smantana,
  • 2-3 linguri mascarpone (sau orice fel de crema de branza mai fina),
  • 1 lingura pesmet,
  • 500 gr. fructe: strugurasi rosii, stafide si zmeura din compot.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta inima:

Pentru aceasta reteta faceti mai intai aluatul de tarta, mixand untul cu zaharul si galbenusurile, pana se obtine o crema omogena. Se adauga faina si la sfarsit laptele. Aluatul se strange usor cu mainile, se pune in folie alimentara si se lasa 30 minute la rece.

Pentru crema se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie, smantana, amidonul si branza mascarpone, mixand in continuare, pana se obtine o compozitie cremoasa, uniforma. Se adauga fructele si se amesteca bine, penutu a se omogeniza bine.

Se intinde aluatul in foaie subtire si se pune in tava de tarta, in forma de inima, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se presara o lingura cu pesmet, apoi se adauga crema.  Se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta inima" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

16.06.2014, 08:48

Pushaa 1

16.06.2014, 15:10

deyutzky 1

13.09.2014, 17:48

arata tare bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta floarea soarelui