Tarte cu piersici

de Oana in Prajituri, 4 Feb 2012 | 4766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • un praf de sare
  • 350-400 g faina
  • Crema:
  • un borcan de piersici in compot
  • 200 g frisca lichida
  • 1 lingura gelatina granulata
  • + 1 plic jeleu dr oetker pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu piersici:

Jumatatile de piersici din compot se pun la scurs si se pastreaza compotul. Se opresc 3 bucati pentru ornat, restul se vor folosi la crema.

Se topeste untul si se lasa la racit. Se pune faina in castron, sare, zahar si lapte. Se toarna apoi untul si se amesteca. Se framanta cu mana pana se obtine o bila de aluat, elastic, care nu se lipeste de maini. Eu am 4 forme de mini-tarte, din compozitia de aluat au iesit 15 bucati. Formele de tarte se ung cu ulei sau unt topit. Se rupe cate o bucata de aluat, se formeaza o bila, apoi se preseaza cu podul palmei pe masa si se intinde pana se obtine un cerc, mai mare decat forma de tarta. Aluatul se lucreaza foarte usor, nu se rupe si nu se lipeste de maini. Se pune apoi in tarta si se imbraca peretii formei, niveland marginile. Se inteapa aluatul cu furculita. Se coc tartele la foc mediu pana se rumenesc usor. Se scot din cuptor, se lasa putin la racit, apoi se scot usor din tarta, intorcand forma invers, pe un prosop curat de bucatarie. Tartele se lasa la racit.

Intre timp se prepara crema. Piersicile scurse se mixeaza cu blenderul vertical. Gelatina hidratata in 2 linguri de apa rece se topeste usor la bain-marie si se amesteca in piureul de piersici. Se bate frisca bine si se incorporeaza in ea piureul de piersici. Se lasa 15 minute la rece, amestecand din cand in cand. 

Se umplu tartele cu cate 2 linguri de crema, se orneaza cu piersicile scurse bine. Se prepara jeleul cu sucul de piersici, dupa instructiunile de pe ambalaj si se pun pe fiecare tarta cate 2 linguri de jeleu. Se lasa la rece cel putin o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura RIGO-JANCSI