Terina rapida de ficat de pui

de RuxyRux in Ficat, 10 Ian 2017 | 5408 vizualizari

 

Foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de ficat de pui
  • 3 linguri unt rece
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura smantana( optional)
  • 1 ceapa maricica
  • 3 linguri ulei( samburi de struguri, sau ulei de masline)
  • sare si piper dupa gust
  • cimbru (un praf)
  • busuioc( un praf)
  • turmeric ( un praf)
  • usturoi( un praf)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina rapida de ficat de pui:

1. Ficateii  se spala, se scurg, se curata de pielite, se trag la tigaie in ulei pana sunt pe trei sferturi facuti, se intorc intre timp de cateva ori.

2. Se pune ceapa tocata alaturi de ficatei, se inabusa 1 minut, se adauga laptele si se lasa pana se patrund ficateii, inca cateva minute, se pune si smantana, se adauga si condimentele, cimbrul, busuiocul, usturoiul, turmericul, piperul si se tine pe foc pana cand in tigaie mai raman doua trei linguri de zeama.

3. Se opreste focul si se pune untul, apoi se scoate totul in blender, se mixeaza dupa dorinta mai grosier sau mai fin, se potriveste gustul de sare.

4. In forma de unt se pune o foile, se asaza cu lingura compozitia, se acopera si se da la rece pana se intareste.

5. Cand este gata se rastoarna, se scoate folia, se pune inapoi in forma si se pastreaza la rece.

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga ciuperci daca doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina rapida de ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

miki_a 1

13.01.2017, 20:49

Îmi place! Acum aș vrea să întind pe pâine! 🍞🍞🍞

RuxyRux 1

13.01.2017, 21:35

Miki...s-a terminat dar pentru tine prepar alta scumpo! Iti multumesc!

miki_a 1

14.01.2017, 01:15

Mulțumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de ficat