Tigaie cu ficatei de pui

de Oana in Ficat, 28 Apr 2009 | 35313 vizualizari

 

Aceasta este continuarea, din ciclul tigaie cu… :). Dupa ce tigaia cu cartofi taranesti a avut un succes deplin, va invit la o tigaie cu ficatei.

Se prepara in maxim 20 de minute, merge de minune cu mamaliguta aburinda, o mancare tipic romaneasca.

 

INGREDIENTE

  • o casoleta cu ficatei de pui, cam 600 g
  • o ceapa mare
  • o capatana de usturoi
  • o cescuta cu vin alb
  •  sare
  • piper
  • foi de dafin
  • marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tigaie cu ficatei de pui:

Ficateii de pui se curata bine si apoi se spala. Ceapa o taiem solzisori fini, usturoiul se piseaza si mararul verde se toaca marunt.

Intr-o tigaie de teflon am pus 3 linguri cu ulei de palmier, puteti folosi in schimb o lingura de unt. Am adaugat apoi ceapa si am lasat-o putin la inmuiat, 2-3 minute nu mai mult. Apoi am pus ficateii, sare piper si o cescuta cu apa si i-am lasat la inabusit, intorcandu-i din cand in cand.

Priviti cum mocneste mamaliguta :)) Dupa ce si-au schimbat culoarea am pus o cescuta de vin alb si foile de dafin, Se intorc la 3-4 minute si se lasa sa scada tot lichidul. Dupa ce oprim focul punem usturoiul pisat si mararul verde. Acoperim apoi cu un capac si lasam asa cateva minute.

Nu mai inghititi in sec :)) Eee, ce ziceti?

PeSe: Totul este inabusit, da?? nu se prajeste ceapa, doar se inmoaie si apoi ficateii scad in apa si vin

Daca ti-a placut reteta noastra "Tigaie cu ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Msclaudish 1

23.02.2012, 22:14

Buna!
As vrea sa iti multumesc pt. reteta exceptionala de ficatei,am un baietel de 1 an si jumatate si a mancat 2 porti de mamaliguta cu ficatei asa de mult iau placut si nu numai lui si intregi familii. Te pupam dulce si mai asteptam retete noi!

Bucataras 1

23.02.2012, 22:22

Multumim si noi, Msclaudish, pentru ca ai venit alaturi de noi. Sint foarte multe mamici in rindul bucatarasilor cu care poti face schimb de experienta

Oana 1

25.02.2012, 15:54

Ma bucur mult ca v-au placut! si bine ai venit la noi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu cartofi si rosii la cuptor