Tocana de cartofi ca la Bunica

de Panacris in Mancaruri de legume, 23 Aug 2012 | 7365 vizualizari

 

Intotdeauna aroma tocanitei de cartofi, imi aduce in fata imaginea bunicilor ( din pacate numai sunt printre noi:( ). E una dintre mancarurile care chiar imi ies si au aceeasi aroma ca atunci cand o savuram la masa bunicilor.

 

INGREDIENTE

  • ceapa galbena 1 bucata,
  • morocov 1 bucata,
  • ardei gras sau kapia 1 bucata,
  • rosii 3 bucati,
  • cartofi rosii de Covasna 1500 g.,
  • carnati de porc afumati 500 g.,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • cimbru propaspat,
  • foaie de dafin,
  • marar proaspat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de cartofi ca la Bunica:

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei si putina apa. Celelalte legume se curata si se toaca marunt si se adauga la ceapa calita. Carnatii se taie felii, cat o imbucatura si se adauga la amestecul de legume, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic, semiacoperit. Intre timp se curata cartofii si se taie cubulete, adaugandu-se apoi la amestecul de ceapa si carnati. Se asezoneaza de sare, piper, cimbru si marar, apoi se completeaza cu apa rece cat sa acopere cartofii, lasandu-se la fiert cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit. Se serveste fierbinte cu salata de sezon.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de cartofi ca la Bunica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carnati afumati