Tocana de cartofi cu ceapa verde, la cuptor

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 4 Dec 2015 | 3847 vizualizari

 

Imi place mult ceapa verde, pentru gust si culoare.....si pentru ca e piata plina de ceapa verde chiar profit.....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi roze
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 linguri cu legume deshidratate ( morcov,pastarnac, telina si patrunjel)
  • 1 sticla de 750 ml cu amestec de rosii si ardei gras
  • sare
  • ulei pentru calit
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de cartofi cu ceapa verde, la cuptor:

Curatam cartofii si ii taiem in patru. Ceapa verde o taiem marunt. Punem o cratita  pe foc sa se incinga, adaugam ulei, nu foarte mult, apoi adaugam ceapa verde, un praf de sare, apoia daugam si legumele deshidratate, amestecam si lasam la calit 5-6 min.

Apoi adaugam rosiile, cartofii si 1/2 de sticla cu apa, clatim sticla in care au fost rosiile. Dam cratita la cuptor cca 1 ora la foc mediu.

E gata cand sunt cartofii patrunsi. Eu am servit o portie langa o chifla cu ceapa, delicioasa si mancarea si chifla.....asa zic eu, voi ziceti ce vreti.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de cartofi cu ceapa verde, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu rozmarin la cuptor