Tocana de legume

de T I M E A in Mancaruri de post, 6 Aug 2012 | 11076 vizualizari

 

Fie ca postiti sau vreti pur si simplu o mancare usoara numai si numai cu legume, va recomand aceasta tocanita zemoasa si gustoasa cu legume proaspete.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt 3 portii:
  • 2 rosii mari
  • 2 ardei capia mari
  • 1 vanata potrivita
  • 4 cepe
  • 4 cartofi potriviti
  • 3 foi de dafin
  • sare si piper
  • 1 cana apa
  • frunze de telina
  • 50 ml ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume:

Spalam bine toate legumele.

Inainte de toate, cartofii taiati cubulete ii punem la fiert intr-un vas cu apa sarata si cand sunt gata fierti, dar nu foarte moi, ii scoatem din apa si asteptam momentul in care trebuie sa ii folosim. 

Tocam ceapa ( nu trebuie foarte marunt), feliem ardeii si le calim impreuna intr-un vas cu ulei incins timp de 5-7 minute.

Vanata curatata de coaja o taiem cubulete pe care le adaugam peste ceapa si ardei si mai lasam la calit cateva minute.

Rosiile le punem cateva minute in apa fierbinte pentru a le putea decoji mai usor. Apoi le taiem cubulete si le adaugam peste restul legumelor. Adaugam o lingurita de sare si o jumatate lingurita piper si lasam pe foc in continuare aprox 7-10 minute.

Turnam o cana de apa, adaugam frunzele de dafin si lasam pe foc sa fiarba timp de 10-15 minute la foc mic, pana scade apa. Adaugam cartofii fierti si mai lasam pe foc 3-4 minute.

Luam de pe foc si adaugam frunzele de telina tocate marunt.

O mancare delicioasa pe timp de vara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (70)

- Andreea - 1

08.08.2012, 15:56

frumoasa prezentare....

T I M E A 1

10.08.2012, 13:07

multumesc Caroline

jolygina 1

20.08.2012, 20:20

frumoasa prezentare

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tocana de vinete cu legume