Tocana de legume

de marcela1979 in Conserve, 23 Oct 2013 | 16240 vizualizari

 

Pentru iarna si in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg morcovi
  • 1 kg patrunjel radacina si cu frunze
  • 1 bucata telina radacina cu frunze
  • 1 kg ardei kapia rosu
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg rosii
  • 800 gr pasta de rosii facuta in casa
  • 200 gr orez
  • 1 kg ulei
  • sare mare neiodata,piper boabe
  • 1 kg ceapa alba
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume:

Legumele se spala si se curata.Morcovii,patrunjelul radacina si telina radacina se dau prin razatoarea cu ochiuri mari,ceapa,ardeii si gogosarii se toaca cubulete mici.Rosiile se oparesc ,se curata de pielita si se toaca cubulete.Intr-o cratita cu fund dublu se pune 1 l de ulei ,se adauga ceapa,ardeiul,gogosarii si se lasa sa se caleasca ,apoi se adauga zarzavatul razalit ,se lasa sa se caleasca apoi se adauga vreo 2 l de apa si se lasa sa fiarba .Cand zarzavatul este aproape fiert se adauga orezul spalat si se lasa sa mai fiarba pana se inmoaie orezul.Cand si orezul este fiert se adauga rosiile cubulete,si pasta de rosii si se lasa sa fiarba in continuare.Se pune sare dupa gust si niste piper boabe.Verdeata se toaca marunt si se adauga in oala.Se mai lasa sa dea cateva clocote .Se pune tocana in borcane sterilizate si curate ,se capseaza si se da la dust in abur vreo 40 de minute .Se lasa sa se raceasca acolo dupa care se scot,se sterg si se eticheteaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana de dovlecei