Tocanita cu carne de iepure si legume

de Rahela Velicu in Iepure, 26 Mar 2017 | 11195 vizualizari

 

Daca va place carnea de iepure, sigur veti indragi si voi aceasta reteta. Desi pare cam greu de facut, nu este deloc, iar rezultatul este o mancare foarte gustoasa. M-am inspirat de la Andra, de aici - https://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-legume-cu-carne-de-iepure-76480.html, dar bineinteles ca am modificat-o foarte mult in functie de gusturile noastre si de ceea ce am avut in frigider. Rezultatul este nemaipomenit!

 

INGREDIENTE

  • jumatate de iepure
  • 1 ceapa mare
  • 5-6 cartofi
  • 1 morcov proaspat
  • 1 punga de legume congelate ( eu am avut cu mazare, ardei gras si morcov)aprox.300 g
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • 1 pastarnac
  • 4-5 graunti de usturoi
  • 150 ml vin
  • 3 linguri de bulion de casa
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • ardei boia
  • busuioc uscat
  • foi de dafin
  • patrunjel verde
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne de iepure si legume:

Mai intai, calim putin carnea de iepure, in ulei incins, pana cand incepe sa se aureasca. Adaugam ceapa taiata julienne si lasam inca 3-4 minute, la foc iute.

Adaugam apoi si legumele ( fara cartofi), vinul, sare, piper, foi de dafin, busuioc uscat, ardei boia si apa cat sa le acopere. Acoperim cu un capac si lasam la foc iute, pentru 30-35 de minute.

Adaugam apoi si cartofii, ceapa verde si usturoiul tocate marunt si lasam la fiert inca aprox.15 minute.

Adaugam apoi si bulionul, daca este nevoie, mai adaugam si putina apa si mai lasam inca 20-25 de minute la fiert.

La final, adaugam patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aveti legume proaspete, puteti renunta la cele congelate si puteti folosi orice legume, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de iepure si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de iepure la CrockPot, cu ciuperci la gratar