Tocanita de cartofi cu scarita afumata

de Merisor in Porc, 16 Iun 2014 | 10744 vizualizari

 

Cel mai frecvent consumam mancarea de cartofi in diverse combinatii.
De data aceasta am preparat-o cu scarita afumata, si a iesit tare buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 kg scarita afumata
  • 5 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 l apa
  • sare dupa gust
  • piper macinat
  • cimbru
  • 3 foi dafin
  • boia de ardei dulce
  • 4 linguri pasta de rosii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu scarita afumata:

Mai intai punem un vas cu putina apa pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam in ea scarita portionata si spalata si o lasam cateva minute, pentru a scapa de afumatura de deasupra, care de regula este mai toxica.

Apoi scurgem scarita si o trecem prin jet de apa calduta.

Punem 2 linguri de ulei la incins, si calim in el ceapa taiata julien si morcovul rondele, pentru cateva minute, dupa care adaugam bucatile de scarita si apa calda cat sa le acopere.

Lasam totul pe foc aproximativ 15-20 de minute pana cand incepe scarita sa se patrunda, apoi gustam zeama din vas si asezonam cu sare si condimente si adaugam cartofii taiati cuburi, foile de dafin si ardeiul taiat marunt.

Mai adaugam apa cat sa fie cartofii acoperiti, acoperim vasul si-l lasam la foc mediu pana incep cartofii sa se patrunda.

Adaugam pasta de rosii, boiaua de ardei si usturoiul taiat marunt, mai lasam mancarea pe foc 10 minute, dupa care gustam si asezonam cu sare si condimente daca mai este cazul.

Dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul tocat.

Noi am servit alaturi de salata de legume si branza telemea.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Foile de dafin le inlaturam din mancare dupa aproximativ 15 minute de fierbere, pentru a nu lasa un gust amar mancarii.

2

Cimbrul este bine sa fie adaugat mai spre finalul prepararii, pentru a-si pastra aroma in mancare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Lia_ 1

17.06.2014, 19:15

daca i-ai facut si salata de varza ai fost cea mai inspirata, asa cum ma innebunesc dupa ea

Merisor 1

17.06.2014, 19:36

Lia, au fost asa de bune ambele si s-au asortat de minune!

Merisor 1

17.06.2014, 19:36

Cristeena

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana la cuptor