Tocanita de cartofi cu tochitura

de Gherca Daniela in Mancaruri cu carne, 1 Iul 2014 | 5845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • tochitura aprox. 500g dar voi puteti pune ori alt tip de carne, carnati...
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • patrunjel verde
  • 2-3 frunze foi de dafin
  • piper boabe
  • pasta de tomate
  • 1 lingurita boia de ardei rosu dulce
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu tochitura:

Intr-o oala am pus tochitura si am lasat-o pana s-a topit toata untura, apoi am pus ceapa, ardeii, morcovul ( tocate marunt ) le calim impreuna cu carnea, dupa ce s-au inmuiat legumele am pus 1 lingura de pasta de tomate, mai tinem la foc aprox. 1 minut amestecand continuu, pe urma punem cartofii taiati cuburi impreuna cu apa pana sa acopere tot, punem boabe de piper, frunzele de dafin, boia dulce, patrunjelul si sarea si o lasam la fiert pana scade apa si compozitia s-a ingrosat.

Daca nu s-a ingrosat suficient mai puteti sfarama cateva cuburi de cartofi, eu asa am facut sau daca nu puteti dizolva o lingura de faina de grau cu un sfert de cana de apa rece mestecand continuu fara a face cocoloase. Cu aceasta compozitie puteti drege sosul de cartofi. Dupa ce turnati sosul mai lasati 5 minute si gata!

Merge cu muraturi, ardei iuti sau salata!

Pofta buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu tochitura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de oaie