Tocanita de galbiori cu mamaliguta

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 12 Oct 2015 | 5815 vizualizari

 

Galbiori proaspeti sa ai ca in jumatate de ceas te alegi cu bunatate de tocanita , care este delicioasa chiar daca nu are carne !!! Imi plac mult aceste ciuperci cu frumoasa culoare galbena energizanta http://ciupercomania.blogspot.com/2014/03/galbiorul-cantharellus-cibarius.html

 

INGREDIENTE

  • 500 gr galbiori
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa
  • 2 cepe verzi
  • 7 catei usturoi
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina alba
  • 1 cana lapte
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • Pt mamaliguta 1 cana faina malai+ 3 cani apa + sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de galbiori cu mamaliguta:

  1. Spalati si curatati legumele si ciupercile .
  2. Tocati marunt legumele si le caliti in ulei amestecat cu unt pana incep sa se inmoaie .Sarati  si puneti galbiorii .
  3. Presarati faina alba. Amestecati si turnati incet laptele .Fierbeti 15 minute .
  4.  Supravegheati sa nu scada sosul prea tare. Daca acesta  este prea scazut si gros , diluati cu putina apa .
  5. Gustati si verificati ca ciupercile sa fie patrunse . Piparati si sarati daca este nevoie .
  6. La servire adugati patrunjel verde .
  7. Drept garnitura noi am avut mamaliguta .

TIPS-URI

1

Pentru ca ciupercile sa fie mai gustoase se hidrateaza o ora -doua in apa rece .

2

Tocanita de galbiori se poate servi si cu garnitura de paste fainoase sau orez .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

13.10.2015, 16:54

Ildi , ma gandesc ca stii bine toate soiurile de ciuperci

mihaelar63 1

13.10.2015, 16:55

Si Delia Stie . Vai cati erau prin padurile de brad de pe dealurile Salajului

vasimur 1

10.12.2017, 12:10

Mihaela, n-ai idee ce mult imi place tocănița de gălbiori!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si spanac