Tocanita de ghebe si muschiulet de porc

de simona72 in Porc, 3 Oct 2013 | 6461 vizualizari

 

Este sezonul ghebelor, deci gasim din abundenta pe piata...o mancarica de toamna plina de savoare...

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet de porc
  • 1 kg de ghebe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 rosie
  • 2 vinete albe micute
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 cepe rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita oregano
  • 2 cesti de vin alb
  • 2 cesti de smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ghebe si muschiulet de porc:

Se pune o craticioara cu ulei de masline pe foc, se adauga ceapa rosie curatata si taiata marunt.

Muschiuletul de porc se taie felii, se condimenteaza cu sare, piper si oregano dupa gust, 2 catei de usturoitaiati marunt si cativa stropi de ulei de masline. Se freaca carnea cu condimentele si se da la frigider pt 15-20 minute. Dupa ce s-a calit ceapa se adauga carnea si se calesc impreuna. Se adauga ardeiul gras taiat julien, rosia curatata de coaja si taiata cubulete, 1 pahar de vin alb si se lasa totul pe foc pana carnea este aproape gata.

Apoi vine randul ghebelor(daca sunt prea mari le taiem in jumatati), lasam 10-15 minute sa se patrunda si ele, mai punem 2 catei de usturoi tocati marunt,vinetele curatate de coaja se taie cubulete si se adauga in cratita impreuna cu 1 pahar de vin alb. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se adauga smantana diluata in putina apa(daca este prea groasa), patrunjelul tocat fin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ghebe si muschiulet de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

03.10.2013, 20:23

Super bunatate de mancare...Si la noi anul asta au fost ghebe din abundenta

Corinuta 1

04.10.2013, 15:41

Ce faina!

Panacris 1

24.05.2014, 16:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc marinat cu mustar si ciuperci