Tocanita de naut cu macrou

de Toamna07 in Peste, 1 Apr 2014 | 3438 vizualizari

 

Aceasta tocanita este foarte spornica si aromata, nu doar datorita legumelor, ci si acestui peste raspandit,si nu foarte scump, care aduce sanatatii noastre prin prisma acizilor grasi omega 3 si proteinelor, suplimente nutritive .
Despre beneficiile nautului am tot vorbit in retetele anterioare,asa ca ne bucuram de el si in aceasta tocanita.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 8 portii :

  • 8 bucati de macrou
  • 800 g naut fiert si scurs
  • 2 ardei rosii
  • 2 cepe mari
  • 400 g rosii cuburi (conserva)
  • sare,piper
  • 3 foi de dafin
  • 1/2 lingurita de cimbru
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de naut cu macrou:

Cineva spunea ca orice mancare incepe cu doua cepe,asa se intampla si in cazul aceste tocanite dulci si aromata cu peste.

Am curatat,spalat si taiat ceapa si ardeii, julien .
Pestele l-am curatat foarte bine de intestine,apoi l-am spalat sub jetul de apa rece sa elimin toata partea urata din interior.
Pestele l-am presarat cu sare,piper si l-am fript in tigaia antiaderenta in foarte putin ulei,pe ambele parti.
Il scoatem si-l lasam deoparte.

Intr-o cratita intinsa am inabusit ceapa si ardeiul in 100 ml ulei, presarate cu putina sare ; va scoate dulceata legumelor in evidenta..Am pus capacul si le-am lasat asa pentru 5 minute.Au sarit in schema si foile de dafin cu cimbrul.Amestecam si adaugam rosiile.Le lasam sa se imprieteneasca pe foc mic cateva minute si turnam boabele de naut.Punem o cana de apa,acoperim si lasam sa dea cateva clocote .
Asezam pestii fripti deasupra si mai dam la cuptor uncins pentru 15 minute,suficient ca pestele sa-si lase gustul puternic in tocanita.
Servim cu patrunjel tocat.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de naut cu macrou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Valclaudia 1

01.04.2014, 19:09

naut n-am mancat inca.... M-ai facut curioasa, sa vad de unde-l procur! Arata minunat in combinatie cu pestele!

Toamna07 1

06.04.2014, 21:59

Bya Ralu 1

24.04.2014, 00:48

buna cimbinatia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de naut cu carne de porc