Tocanita de pipote

de ancutaCH in Pui, 7 Aug 2012 | 10635 vizualizari

 

O mancarica usoara si foarte sanatoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 caserola de pipote de pui/curcan
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • rosii-chery
  • ulei de masline
  • rosii in bulion (poate sa fie si doar bulion)
  • patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote:

Se spala si se curata pipotele, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Se adauga in apa si morcovul intreg (dupa ce a fost spalat si curatat de coaja). Dupa ce au fiert si pipotele si morcovul se scot din apa si se lasa la scurs.

Intr-o tigaie se incinge 1-2 linguri de ulei de masline in care se adauga ceapa tocata. Cand aceasta s-a ”aurit” se adauga la calit morcovul taiat felii, pipotele si rosiile chery taiate in jumatati. Se stinge cu un pic de zeama de supa sau apa. Cand s-au inmuiat rosiile se adauga 2-3 linguri de rosii in bulion sau doar bulion, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se mai lasa 5 minute la fiert.

La final se adauga patrunjel tocat si masa-i gata!

TIPS-URI

1

Se poate servi cu mamaliguta!

2

Cu pipote de curcan este mult mai consistenta si chiar foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu vinete