Tocanita de porc cu cartofi

de burdulea56 in Porc, 11 Oct 2010 | 8932 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne macra de porc,
  • 5-6 cartofi rosii,
  • 1 ceapa alba,
  • boia,
  • sare,
  • piper,
  • 1 cescuta ulei(cam 50 g),
  • un ardei gras,
  • o rosie bine coapta,
  • patrunjel verde tocat marunt,
  • 2-3 linguri faina pt slobozeala.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu cartofi:

Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, calim la foc mic pana devine sticloasa, adaugam boiaua, amestecam, apoi imediat adaugam carnea taiata bucatele mici, calim usor si adaugam apa sa acopere carnea, fierbem la foc potrivit. Tot acum punem in tocanita ardeiul taiat in 4 -daca vreti sa il scoateti dupa fierbere ca nu il agreeaza copii, sau bucatele mici-cum doriti- si rosia, foarte bine taiata. Daca e nevoie mai completam cu apa. Cand carnea este aproape fiarta, adaugam cartofii taiati cubulete, potrivim de sare, condimentam cu piper.

Cand sunt fierti cartofii, pregatim intr-un castronas mic o diresatura sau slobozeala din faina si apa, de consistenta unei smantani groase, pe care o turnam peste tocanita, amestecam bine si dam cateva clocote la foc mic de tot sa nu se lipeasca.

Stingem focul, presaram patrunjelul tocat si putem servi alaturi de salata de sezon, sau castraveti murati. Merge si cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

Este foarte buna cu mamaliga calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

burdulea56 1

13.10.2010, 16:53

Nadina, pt tine si Mari 2 tacamuri in plus, cu muratura si mamaliga, s-a notat.

burdulea56 1

13.10.2010, 16:54

...inca un tacam pt Corinuta si puiutul ei.

adry88 1

20.05.2011, 10:47

foarte gustos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare cu carne de porc,ciuperci,rondele de ceapa pane si mamaliga