Tocanita de pui in paine

de Miha in Pui, 28 Mai 2011 | 3826 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 ml apa
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • ~ 250-300 g faina
  • Pentru tocanita:
  • 2 pulpe intregi de pui
  • piper boabe
  • ienibahar boabe
  • coriandru boabe
  • 1 frunza de dafin
  • 1 ceapa mare
  • 1 cana suc de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare si piper
  • oregano
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui in paine:

Aluat:

Se dizolva drojdia cu putina apa calduta, se adauga uleiul, sarea, zaharul si restul de apa. Faina se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut cca 30 minute.

Sau puteti folosi masina de paine, la programul de framantare+dospire.

Tocanita:

Pulpele spalate si curatate se pun la fiert in apa in care am pus boabe de piper, coriandru, ienibahar, frunza de dafin si putina sare. Se fierb pana carnea se desprinde usor de pe os. Se scot pulpele pe o farfurie, se lasa sa se racoreasca putin, apoi scoatem carnea de pe oase si o taiem bucatele.

Intr-o tigaie calim usor ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Cand s-au inmuiat "stingem" cu sucul de rosii si lasam sa dea in clocot. Adaugam carnea si omogenizam.Daca este nevoie punem si putina apa. Potrivim gustul de sare si piper si presaram si putin oregano. Se lasa sa fiarba pana tocanita ajunge la consistenta dorita, dar de preferat ar fi sa aiba putina zeama. Aproape de final adaugam si usturoiul pisat. Dam tigaia deoparte si lasam sa se racoreasca.

Aluatul il rasturnam pe masa usor infainata si il intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime.

Turnam tocanita intr-un vas termorezistent si acoperim cu foaia de aluat. Decupam aluatul pe margini, la marimea si forma vasului. Din restul de aluat facem floricele sau orice alta forma dorim, pentru a da farmec mancarii noastre si copilasii sa se bucure de joaca in aluat.

Galbenusul il desfacem cu lapte rece si ungem tarta foarte bine Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui in paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sărmăluţe de pui cu verdeaţă multă în foi de viţă