Tocăniță de vinete cu ciuperci

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 12 Aug 2016 | 16685 vizualizari

 

minunata pentru zilele in care nu dorim carne.....

 

INGREDIENTE

2 vinete mici2 cepe2 morcovi1 ardei gras roșu250 g ciuperci1 lingură pastă roșii250 ml suc de roșii1 linguriță busuioc uscat1 frunză de dafinuleisarepiperfrunzulițe busuioc proaspăt pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniță de vinete cu ciuperci:

Vinetele se spală, li se înlătură cotorul și se taie cubulețe.
Se presară o lingură sare și se acoperă cu apă. Se lasă minim 30 minute, după care se storc bine.
Ceapa se curăță, se spală și se taie solzișori.
Morcovul se curăță, se spală și se taie rondele subțiri.
Ardeiul se curăță de semințe și cotor și se taie julienne.
Ciupercile se curăță/spală și se taie felii sau jumătăți.

Se călesc vinetele în ulei până se rumenesc bine pe toate părțile.
Eu am folosit o tigaie de tip wok. Atenție că vinetele absorb mult ulei.
Se scot pe un platou.
Se mai adaugă 1-2 linguri ulei și se călește ceapa.
După 2 minute adăugăm morcovul.
După alte 2 minute adăugăm ardeiul.
După alte 2 minute adăugăm ciupercile.

Amestecăm bine după fiecare legumă adăugată.
Aducem și vinetele călite în tigaie și amestecăm.

Adăugăm busuiocul, frunza de dafin, pasta și sucul de roșii și apă cât să acopere toate legumele.

Lăsăm la foc mic până scade sosul pe jumătate.
Condimentăm cu sare și piper.
Servim cu frunze proaspete de busuioc.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de vinete cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

dantes 1

13.08.2016, 06:33

Buna!

mirela0911 1

14.08.2016, 10:02

Ce buna trebuie sa fie!

elucubratiiculinare 1

16.08.2016, 08:38

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de urzici cu usturoi