Tocanita de vita/vitel

de gaby_duceag in Vita, 27 Sep 2014 | 7492 vizualizari

 

Reteta Timeei, de tocanita de vitel, m-a inspirat pentru pranzul de astazi, doar ca neavand carne de vitel,am folosit carne de vita.

Daca aveti carne de vitel vom reduce timpul de preparare, cu cea de vita va dura ceva mai mult.

In ambele cazuri va iesi O BUNATATE!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de vita/vitel
  • doua cepe
  • un ardei capia
  • doua rosii
  • 3 linguri pasta de gogosar
  • 2 catei usturoi
  • o lingurita zahar
  • o foaie de dafin
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vita/vitel:

  1. Pune bucata intreaga de carne la fiert, in apa rece, cu o foaie de dafin si putina sare. Lasa la foc mediu pentru o ora, cu capac pus pe oala. Daca folosesti carne de vitel treci peste acest pas si incepe direct cu prepararea legumelor.
  2. Pune putin ulei la incins intr-un vas cu fund dublu.
  3. Pune ceapa curatata, spalata si  tocata in uleiul incins si lasa pana se inmoaie usor.
  4. Adauga apoi ardeiul spalat , curatat si tocat, caleste doua minute, apoi pune si rosia curatata de pielita si tocata.
  5. Caleste totul 2-3 minute apoi adauga carnea (de vita sau vitel) taiata cubulete.
  6. Caleste 5 minute, adauga pasta de gogosar, zaharul, omogenizeaza , apoi adauga doua cani cu apa. Daca ai folosit carne de vita adauga din supa in  care a fiert carnea.
  7. Pune capac pe vas si lasa sa fiarba la foc mic pana ce carnea e foarte bine fiarta si sosul scazut. Daca e nevoie mai adauga in timpul fierberii putina apa/supa.
  8. Potriveste gustul de sare, piper, boia de ardei, adauga usturoiul tocat marunt, mai lasa sa dea cateva clocote si opreste focul.
  9. Serveste tocanita impreuna cu piure de cartofi cu unt si lapte si muraturile preferate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vita/vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vitel